sobota 23. listopadu 2013

On my wishlist #6 (Luce)


Meme z dílny Book chick city.

Cílem je každou sobotu ukázat knihu, kterou by jsme chtěli mít v knihovničce. Může být stará, nová, nebo ještě vůbec nevydaná u nás.






On my wishlist #7 (Aliss)



Meme z dílny Book chick city.

Cílem je každou sobotu ukázat knihu, kterou by jsme chtěli mít v knihovničce. Může být stará, nová, nebo ještě vůbec nevydaná u nás.





pátek 22. listopadu 2013

Recenze: Serafína - Příběh draků

Název: Serafína - Příběh draků
Autor: Rachel Hartman
Žánr: Fantasy
Nakladatelství: Fragment
Díl: 1.
Série: Serafína
Anotace: V zemi zvané Gored žijí již po desetiletí lidé a draci v míru. Po tajemné smrti lidského prince je však příměří ohroženo. Podaří se Serafíně, která před světem skrývá své životní tajemství, odhalit skutečného vraha? Budoucnost draků je v sázce a v Goredu již není pro nikoho bezpečno.

středa 20. listopadu 2013

Recenze: Tahle píseň ti změní život

Název: TAHLE PÍSEŇ TI ZMĚNÍ ŽIVOT
Autor: Leila Sales
Žánr: Young Adult
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 248
Rok vydání: 2013
Anotace: Elisa Dembowská si ve srovnání se svými vrstevníky odjakživa připadá jako mimoň. A pak se jednoho dne rozhodne, že udělá všechno pro to, aby se to změnilo. Celé prázdniny na sobě dře – čte správné časopisy, dívá se na správné seriály, dokonce si i zásadně obmění šatník, jen aby hned první den školy zjistila, že se snažila zbytečně. Že i kdyby na sobě pracovala sebevíc, nezmění to, jaká je uvnitř, a že to její spolužáci vždycky poznají a stejně se s ní nebudou kamarádit. Ale co s tím?

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

neděle 17. listopadu 2013

Dlouhé zimní večery # 2 - Jmelí: způsob jak někoho políbit

Tento projekt pořádá Táňa, více informací tam.


Jmelí, no to není zrovna téma pro mě, ale co už. Něco přece musím napsat :D

Doma se vždycky najde nějaké jmelí ve váze nebo připevněné na lustru. Ale myslím, že toho nikdo nevyužívá. Spíš to jen taková.. ozdoba. Já mám jmelí ráda - jako ozdobu - ale nevím, no... zatím ho nepotřebuju. Bez něho se klidně obejdu. Pěkný symbol Vánoc, to stačí.


Jinak s jmelím zatím žádné zážitky nemám. Ani zkušenosti. Ale kdoví? Třeba letos přijede nějaký princ a jmelí se najednou bude hodit... ne nic takového rozhodně neplánuju! Nejsem zrovna ten typ člověka, co si potrpí na romantiku a ty věci okolo toho. Já totiž zatím mužské plemeno zavrhuji! Stačí mi jen pár špatných vzpomínek a už jich mám dost. :D


A jaké máte zkušenosti s jmelím vy? Já vím, není to zrovna nejdelší článek, ale co už :)


sobota 16. listopadu 2013

On my wishlist #6 (Aliss)


Meme z dílny Book chick city.

Cílem je každou sobotu ukázat knihu, kterou by jsme chtěli mít v knihovničce. Může být stará, nová, nebo ještě vůbec nevydaná u nás.







Knihy Mé sladké šestnácté století od Rachel Harrisové, jsem si všimla jak jinak, než na CooBoo stránkách a hned se mi zalíbila.














pátek 15. listopadu 2013

Happy endings #1 (Aliss)


Tak jsem se rozhodla, že taky něco vytvořím :D Nevím, jestli to víte, ale jsem adminka na facebookové stránce Rudá jako rubín, modrá jako safír a zelená jako smaragd. No a jestli jo, měli jste šanci si všimnout jedné moji takové povídky na téma šťastný konec. Psala jsem o Charlotte (nemám ji moc ráda, ale každý potřebuje šťastný konec). Tenkrát mě to bavilo a tak jsem se rozhodla to psát tady. Vždycky si vyberu jednu postavu z jakékoli knihy, u které se žádný šťastný konec nepsal a sama ho vytvořím. Dokonce jsem si vytvořila i obrázek :D