sobota 25. ledna 2014

Recenze: Zloděj blesku

Název: Zloděj blesků
Autor: Rick Riordan
Série: Percy Jackson
Žánr: Fantasy, Sci-fi
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 400
Rok vydání: 2009 (Originál 2006)
Anotace: Bohové z Olympu se bouří! 
Dvanáctiletého kluka Percyho Jacksona čeká vyhazov ze školy a další trampoty na sebe nenechávají dlouho čekat.
Najednou kolem něj začínají ožívat bytosti ze starých řeckých bájí. Z učitelky matematiky je rázem krvelačná příšera, z Percyho kamaráda se vyklube satyr a jeho otec je jedním z olympských bohů.
Většina z nich má na Percyho spadeno, podezírají ho z krádeže blesku - mocné zbraně nejvyššího boha Dia. Percy a jeho přátelé mají jen 10 dní na to, aby blesk našli a vrátili, uklidnili náladu na Olympu a zabránili osudné válce bohů. 
K úspěchu výpravy ale nestačí jenom chytit pravého zloděje...


sobota 18. ledna 2014

Recenze: Léto, kdy jsem zkrásněla

Název: Léto, kdy jsem zkrásněla
Autor: Jenny Han
Série: Léto
Žánr: Romantické
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 240
Rok vydání: 2012
Anotace: Belly měří svůj život v létech, a tím nemyslíme roky, ale roční období. Všechno zajímavé a báječné se v jejím případě odehrává výhradně od června do srpna. Zimy jsou dobré pouze na to, aby počítala týdny do dalšího léta, kdy konečně s mámou a bratrem Stevenem odjede jako každý rok k moři. Tedy přesněji řečeno do prázdninového domu přímo na pláži, který patří Suzanně, mámině nejlepší přítelkyni. A k Suzanně a jejímu domu zase neodmyslitelně patří její dva synové, Konrád a Jeremiáš. Tuhle dvojičku zná Belly odmala a co si pamatuje, jenom netrpělivě čeká, až si jí kluci začnou konečně všímat a vezmou ji mezi sebe. A toto léto se to konečně stane. A navíc se z nevýrazného káčátka vyloupne krásná labuť. Belly je k údivu všech najednou krásná mladá dívka. Jenže v toto báječné a zároveň hrozné léto se změní i všechno ostatní. Vlastně se promění Bellin celý život. K lepšímu i k tomu horšímu…

neděle 5. ledna 2014

It's time for youtube #4 (Aliss)







Meme vytvořila  JuliaR. Jde o to Vám ukázat, co sledujeme na youtube. Můžou to být videa, písničky, návody... cokoliv.






pátek 3. ledna 2014

Tygrova plavba - GIF recenze

Název: Tygrova plavba
Autor: Colleen Houck
Série: Tygří sága
Díl: 3.
Žánr: Fantasy, Romantické
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 488
Rok vydání: 2013 (2011 v originále)
Anotace: Po přímém střetu s Lokešem, dávným nepřítelem bílého i černého tygra, zažívá Kelsey další šok. Její milovaný Ren se sice vrátil ze zajetí, ale vůbec se na ni nepamatuje. Navíc mu její blízkost přináší fyzickou bolest – každý dotek je pro něj hotové utrpení. Přesto Kelsey s oběma bratry pokračuje v boji za prolomení kletby. Aby dosáhli kýženého cíle, musejí se setkat a vypořádat s pěti lstivými draky, z nichž některým jako by smysl pro fair play nic neříkal. Kromě toho Ren tak nějak nemá jasno ve svých citech a Kišan v nich zase má jasno až moc. Kelsey to zkrátka jako obvykle nebude mít vůbec jednoduché.



!POZOR! OBSAHUJE SPOILERY!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥